ВИДЕО: 15 најдобри библиотеки низ светот

15 најдобри библиотеки низ светотОние кои уживаат во литературата, веројатно сонуваат еден да посетат некои од најубавите библиотеки низ светот. Погледнете листа со топ 15 – од модерни до библиотеки кои постојат стотици години.