ВИДЕО: Како изгледа Чернобил денес - 33 години по нуклеарната катастрофа?

Како изгледа Чернобил денес - 33 години по нуклеарната катастрофа?По успехот на серијата Чернобил многу луѓе се одлучуваат да го посетат местото на најголемата нуклеарна катастрофа. Напуштено, морничаво и тивко, како изгледа тоа денес?

Погледнете и Морничави фотки од градот Припјат!