ВИДЕО: Морничаво - сцени од серијата Чернобил vs. реални сцени од катастрофата

Морничаво - сцени од серијата Чернобил vs. реални сцени од катастрофатаСветот нема да ја заборави нуклеарната катастрофа од 26-ти април 1986 година, а серијата Чернобил на моќен начин ни долови низ што минале луѓето во тој период и како изгледала една од најголемите несреќи на сите времиња.