ВИДЕО: Бабите од Чернобил кои одбија да го напуштат родното огниште и живееја со радијацијата

Бабите од Чернобил кои одбија да го напуштат родното огниште и живееја со радијацијатаПо незгодата во Чернобил имаше евакуација, но некои бабички од ова место одбија да го напуштат своето родно место или пак кусо по заминувањето се вратија. Тие живееја на најтоксичното парче земја на планетата и го ризикуваа својот живот. За нив беше снимен и документарен филм.

Запознајте ги „бабушките од Чернобил“!