ВИДЕО: 10-те најголеми митови за Чернобил

10-те најголеми митови за ЧернобилВо филм од 2012 година имаше претставено дека во Чернобил живеат опасни мутанти. Неточно! Каква е навистина ситуацијата? Што од тоа што ни се сервира е вистина, а што лага?