VW Буба доби "Оскар" за индустриски дизајн

vw-buba-dobi-oskar-za-industriski-dizajn-povekjeБуба Volkswagen е еден од добитниците на оскар за индустриски дизајн на манифестацијата Good Design која што се одржа во Чикаго. Најдобрите светски...


...дизајни за 2011 беа прогласени во музејот за архитектура и дизајн во Чикаго и Европскиот центар за арт дизајн и урбана наука.

Бројни водечки производители, корпорации, студија за индустриски дизајн, архитекти, графички и продукт дизајнери од над 50 земји во светот, со своите најдобри дела се натпреваруваа за "Оскарот" за индустриски дизајн – престижната награда на Good Design.

На доделувањето на „Оскарите“ Good Design за индустриски дизајн, Volkswagen Буба беше наградена за извонредниот модерен и естетски изглед, како и за извонредните перформанси на крилата, чистите линии на задните светла, заоблената хауба и страничните линии на вратите, еколошкиот мотор, спортскиот стил и најсовремените комуникациски технологии. Новата Буба Volkswagen од неодамна пристигна и на македонскиот пазар.

Good Design е програма основана во 1950 година, која денес претставува најголема и најпрестижна манифестација за индустриски дизајн, и која секоја година им доделува признанија на најдобрите производители и дизајнери за развивање на иновативни и конкуретни производствени концепти. Покрај Volkswagen Буба и други оригинални и визионерски производи беа наградени за нивниот дизајн.

Наградата која ја доби Буба Volkswagen претставува врвно признание за нејзиниот дизајн и мотив за уште подобри резултати на ова поле во иднина.

vw-buba-dobi-oskar-za-industriski-dizajn-1

vw-buba-dobi-oskar-za-industriski-dizajn-2

vw-buba-dobi-oskar-za-industriski-dizajn-3

vw-buba-dobi-oskar-za-industriski-dizajn-4

vw-buba-dobi-oskar-za-industriski-dizajn-5

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg
Радоста не е во предметите. Таа е во нас.
Рихард Вагнер (1813-1883)