ВИДЕО: 9 датуми на кои се верува дека светот ќе биде уништен

9 датуми на кои се верува дека светот ќе биде уништенСите знаеме за пророштвото на Маите за крајот на светот во 2012-та година. Се разбира, ова не беше вистина и светот постои и денес. Но, ова не е единствениот датум за кој се верува дека го означува крајот на светот. На пример, еден свештеник „предвидел“ дека крајот на светот ќе започнел во 2021-ва година, а целата ситуација ќе кулминирала во 2028-ма, со враќањето на Исус. Звучи чудно, зарем не? Друга личност, пак, предвидела дека крајот на светот што го знаеме ќе дојде во 2026-та година, кога Земјата наводно ќе станела божјо царство. Иако речиси сигурно нема простор за грижа, добро би било да ги знаете 9-те датуми на кои се верува дека светот ќе биде уништен.