ВИДЕО: Совети што ќе ви помогнат да учите побрзо од просечниот човек

Совети што ќе ви помогнат да учите побрзо од просечниот човекВи се случило ли да ги изгубите клучевите, иако ви биле во рака пред две минути? Ви се случило ли да се прашувате дали сте ја исклучиле рерната кога сте излегле од дома? Дали сте влегле во просторија и целосно сте заборавиле зошто? Ако често ги забележувате овие „пропусти“, тогаш е време да го активирате вашиот мозок. Но дури и ако ги немате овие проблеми, некои трикови ќе го поттикнат развојот на вашиот мозок, па дури можат да ве направат и поинтелигентни. Промената на утринската рутина, цртањето и учењето нов јазик се само дел од многуте трикови што ќе ве направат попаметни и ќе ви помогнат да учите побрзо од просечната личност.