ВИДЕО: 10-те најскапи држави во Европа за 2019-та година

10-те најскапи држави во Европа за 2019-та годинаСпоред статистичките податоци од Eurostat, сега знаеме кои се најскапите европски држави во 2019-та година. За извештајот земени се предвид работите како просечните месечни трошоци на едно семејство. Иако можеби цените не се исти на територијата на целата спомната држава, воглавно трошоците се високи. Холандија и Велика Британија се дел од земјите кои се нашле на листата, а ако планирате да патувате со ограничен буџет, тогаш најдобро е да ги избегнувате овие држави.