ВИДЕО: Нов aкустичен реаражман на „Јовано Јованке” од Кристијан Волчев

Нов aкустичен реаражман на „Јовано Јованке” од Кристијан ВолчевГитаристот Кристијан Волчев изведи нов акустичен реаранжман на народната македонска песна „Јовано Јованке“. Реаранжманот содржи уникатен и модерен звук, исполнет со ритмичка комплексност, а зачинет е со перкусивни елементи отсвирени на гитара. Наскоро се очекува и албумот на Волчев, насловен „Синистезија“, што ќе содржи 9 песни претставени во одредена боја. Целта е секоја боја да стимулира синестетичко искуство кај слушателот. Покрај „Јовано Јованке“, албумот ќе содржи реаранжман и на песната „Со маки сум се родила“, како и 8 авторски композиции.