ВИДЕО: Зошто автомобилите Ferrari се толку скапи?

Зошто автомобилите Ferrari се толку скапи?Секој луксузен автомобил си доаѓа со висока цена. Но, постои еден вид спортски автомобили кои покажуваат дека навистина имате многу - автомобилите Ferrari. Моделите на овој бренд чинат и по неколку милиони долари, па навистина не може да си ги дозволи секој. Но која е причината за нивната висока цена? Дали се скапи материјалите и опремата? Дали можеби плаќате за дизајнот или, пак, причината е нешто сосема друго? Погледнете го видеото и дознајте.