ВИДЕО: Слепи луѓе одговараат на најчестите прашања за слепилото

Слепи луѓе одговараат на најчестите прашања за слепилотоОколу 2,2 милијарди луѓе ширум светот живеат со слепило или некакво нарушување на видот. Оние кои немаат проблеми со видот, никогаш не би можеле да знаат како изгледа животот со слепило, па нормално е да имаат многу прашања. Токму поради тоа, неколку луѓе со проблеми со видот ги одговараат најгугланите прашања за ова нарушување. Дали слепите сонуваат? Дали „гледаат“ само црно? Дали слепите луѓе плачат? Погледнете го видеото и дознајте ги одговорите.