ВИДЕО: Што ако целиот свет нема интернет 24 часа?

Што ако целиот свет нема интернет 24 часа?Замислете си да се разбудите еден ден и да сфатите дека целиот свет останал без интернет. Најверојатно, најпрво ќе забележите дека немате пристап до социјалните мрежи и дека не можете да добивате и испраќате мејлови. Кога ќе отидете на работа, пак, ќе сфатите дека без интернет сте навистина ограничени. Ако сте останале без кеш, ќе сфатите дека не можете да ја користите вашата картичка. Нема да можете ни да проверите колку пари имате на вашата сметка. На аеродромите ќе има застој, исто како и на автобуските и железничките станици. Набрзо ќе почне да се појавува паника во сите градови…