ВИДЕО: 2019-та во 6 минути

2019-та во 6 минути2019-та е речиси пред крај и нѐ очекува не само нова година, туку и нова деценија полна со можности. Но што сè се случи оваа година? Од мемињата што го освоија интернетот и политичките настани што го разбрануваа светот, па сè до чудните трендови и најмасовниот протест за климатските промени, погледнете ги настаните што ја обележаа 2019-та.