ВИДЕО: Симптоми што постарите луѓе не треба да ги игнорираат

Симптоми што постарите луѓе не треба да ги игнорираатРечиси сите ги игнорираме „поблагите“ симптоми на некоја болест и не одиме на лекар дури не се почувствуваме навистина лошо. Но, постојат некои знаци што постарите луѓе не би требало да ги игнорираат. Некои од најчестите симптоми што би требало да ги проверите се испрекинато дишење, депресија, необјаснива болка и слично. Се разбира, ова не значи дека треба веднаш да почните да паничите. Едноставно, ако симптомите траат подолго, закажете преглед за секој случај.