ВИДЕО: Колку богат би бил Рокфелер денес?

Колку богат би бил Рокфелер денес?Рокфелер е првиот милијардер во САД, а неговиот живот не бил воопшто лесен. Откако се пензионирал, се проценува дека Рокфелер имал богатство што изнесувало 1,5 милијарди долари, но колку би вредело неговото богатство денес? Погледнете го видеото и дознајте нешто повеќе за детството на Рокфелер, неговите почетоци, како ги заработил парите и колку вреди неговото богатство денес.