ВИДЕО: Симптоми кај деца што не смеете да ги игнорирате

Симптоми кај деца што не смеете да ги игнориратеАко имате деца, тогаш добро знаете колку лесно се разболуваат. Сепак, нивниот имунитет е послаб од оној на возрасните, па тие се поподложни на секакви болести. Додека најчесто симптомите што ги покажуваат децата не се знак за нешто сериозно, постојат и оние што не би требало да ги игнорирате. Доколку вашето дете често се жали од главоболка, тоа може да биде знак дека чувствува премногу притисок на училиште. Истовремено, главоболките се честа појава кај децата кои се под стрес. Ако забележите дека температурата на вашето дете се зголемува, немојте да го игнорирате ни ова. Најдобро ќе биде да се консултирате со лекар кој ќе ви каже што да направите.