ВИДЕО: Застрашувачки снимки од ерупцијата на вулканот Таал на Филипините

Застрашувачки снимки од ерупцијата на вулканот Таал на ФилипинитеНа 12-ти јануари еруптираше вулканот Таал на Филипините, а следниот ден почна да испушта и лава. Евакуирани се над 13.000 луѓе, а постои опасност вулканот да еруптира уште еднаш. Покрај многуте фотографии, на интернет почнаа да се објавуваат и снимки од ерупцијата. Ова видео е компилација од неколку снимки, за кои и самите ќе видите дека изгледаат како од хорор филм.