ВИДЕО: 10-те највисоки градби во светот

10-те највисоки градби во светот



Во поголемиот дел од историјата, египетските пирамиди биле највисоката градба во светот. Но, со развојот на технологијата, денес пирамидите не се сместуваат ни помеѓу првите 10. Всушност, оваа листа како постојано да се менува бидејќи секоја година слушаме за навидум невозможен подвиг да се изгради највисоката зграда. Од кулата Тајпеј 101, па сè до Бурџ Халифа, ова се 10-те највисоки градби во светот (барем засега).