ВИДЕО: Тајни трикови и методи за глума што ги користат познатите актери

Тајни трикови и методи за глума што ги користат познатите актериЕднаш Том Хенкс изјави дека во глумењето нема скратени патишта. Без разлика дали ќе му верувате или не, факт е дека постојат бројни трикови за глумење што актерите постојано ги користат. Со некои трикови го вежбаат гласот, со некои методи „влегуваат“ во ликот, а некогаш учат и од поискусните колеги. Еди Марфи, на пример, се обидувал да ги копира изразите на Брус Ли кога снимал акциони филмови. Николас Кејџ, пак, паѓал во транс за полесно да влезе во улогата што треба да ја глуми. Најдобрите актери во светот дефинитивно имаат свои методи, а за најинтересните ќе дознаете во видеото.