ВИДЕО: Зошто Rolex часовниците се толку скапи?

Зошто Rolex часовниците се толку скапи?Кога помислувате на луксузни часовници, најверојатно првиот бренд што ви паѓа на памет е Rolex. Часовниците на Rolex со години се синоним за квалитет и луксуз, но на што се должат нивните превисоки цени? Компанијата Rolex е основана уште во далечната 1902-ра година во Лондон и прво била наречена Wilsdorf & Davis, по имињата на основачите. Дуото го изработувало механичкиот дел од часовниците, а за ремчињата биле одговорни разни златари кои го гравирале името на брендот. Потоа, во 1908-ма, компанијата била применувана во Rolex…