ВИДЕО: Наследство, имоти - Како заработува британското кралско семејство?

Наследство, имоти - Како заработува британското кралско семејство?Откако Меган и Хари најавија дека се откажуваат од кралските титули, многумина почнаа да се прашуваат што сè друго ќе остават за нив. Одовде се роди и интерес за тоа како британското кралско семејство заработува пари. Ова семејство е многу богато, но сигурно не колку што мислите. Причината е нивниот модел за заработка стар неколку векови, како и табуата во врска со приватниот приход, настрана од нивните официјални должности. Па, од каде доаѓаат парите на кралското семејство? Најпрво, членовите на кралското семејство го наследуваат богатството од нивните предци…