ВИДЕО: Како сапунот го убива корона вирусот?

Како сапунот го убива корона вирусот?Советот што сите постојано го слушаме, но мора да го практикуваме овој период е честото миење раце со сапун и вода. Причината за ова е повеќе од очигледна - во светот владее пандемија со корона вирус, а миењето раце е едно од најдобрите нешта што можеме да го направиме во војната против вирусот. Сите слушнавме дека сапунот е убиец на корона вирусот, но како всушност го прави ова? Погледнете го видеото и дознајте каков е ефектот на сапунот врз корона вирусот и зошто е важно редовно да ги миеме рацете.