ВИДЕО: Пијалаци и храна што можат да ви помогнат да ги исчистите белите дробови

Пијалаци и храна што можат да ви помогнат да ги исчистите белите дробовиЗагадувањето на воздухот е проблем кој може да има лоши последици врз нашето здравје. Поради вдишувањето на сиот чад и смог, најмногу страдаат нашите бели дробови. Ако, пак, сте и пушач, штетата може да биде уште поголема. Но, знаевте ли дека постојат храна и пијалаци што можат да ви помогнат да ги исчистите белите дробови? Пијалаците како чајот од ѓумбир и храната како брокулата се верува дека го поттикнуваат чистењето на овие органи. Погледнете го видеото и дознајте кои прехранбени продукти ќе ви помогнат да му направите детоксикација на белите дробови.