ВИДЕО: Најважните и најголемите научни откритија од 21-ви век

Најважните и најголемите научни откритија од 21-ви векМожеби од 21-виот век имаат поминато едвај 20 години, но во овој период, научниците открија навистина неверојатни работи. Изгледа како секој ден да слушаме нешто ново од областа на биологијата, физиката, математиката… А, замислете си што сè ќе дознаеме до крајот на векот. Од човечкиот геном, па сè до доказите за постоењето на гравитациските бранови, во ова видео ќе дознаете за најголемите научни откритија од овој век.