ВИДЕО: Како сами да направите заштитна маска?

Како сами да направите заштитна маска?Ширум целиот свет се појави недостаток од заштитни маски, најмногу бидејќи од страв, луѓето ги купија речиси сите. Но, можете и сами да направите заштитна маска, а сè што ви треба се игла, конец и парче ткаенина. Само имајте на ум дека сè уште не е познато колку се ефективни маските изработени дома и дека ова е видео од забавен и едукативен карактер, а поради тоа не може да ги замени советите и препораките од професионалците.