ВИДЕО: Од каде потекнуваат и што точно се вирусите?

Од каде потекнуваат и што точно се вирусите?Се верува дека дури и најмалите нешта можат целосно да го променат текот на историјата, а корона вирусот го потврди ова. Сите сме слушнале за зборот „вирус“ и знаеме дека овие нешта се штетни за нашето здравје. Но, што точно претставуваат вирусите? Според некои стандарди, тие воопшто не се ни живи, туку се само збир од протеини и генетски информации. Ова интересно и едукативно видео ќе ви помогне да дознаете од каде потекнуваат вирусите, што точно претставуваат и која е нивната цел.