ВИДЕО: Како изгледа еден ден од животот на Илон Маск?

Како изгледа еден ден од животот на Илон Маск?Илон Маск успеа да стане една од највлијателните личности на планетата. А, основачот на PayPal, Tesla Motors и SpaceX дефинитивно може да се смета и за еден од најзафатените луѓе што постојат. Самиот има изјавено дека никој не може да го промени светот ако работи само 40 часа неделно, па сигурно се прашувате како изгледа неговото секојдневие и како успева да заврши толку многу работи во само 24 часа. Додека повеќето од најуспешните луѓе во светот тврдат дека спијат едвај 3-4 часа навечер, Илон смета дека 6 часа сон се најдобрата опија за него. Поради ова, Илон го започнува денот во 7 часот наутро, а првото нешто што го прави е проверување на најважните мејлови. Погледнете го видеото и дознајте како изгледа еден ден од животот на Илон Маск.