ВИДЕО: Пет работни места што најверојатно ќе бидат заменети со роботи

Пет работни места што најверојатно ќе бидат заменети со роботиТехнологијата напреднува побрзо од кога било. Пред неколку децении роботите беа само дел од научната фантастика, но денес се усовршуваат до тој степен, што ќе можат да нè заменат во многу нешта. Веќе некое време се зборува за тоа кои работни места би биле заменети со роботи, а имаме видено и примери за тоа. Постојат ресторани ширум светот во кои наместо келнери, се користат роботи. Amazon, пак, неодамна отвори продавница без касиери. Погледнете го видеото и дознајте за кои работни места се верува дека набрзо ќе бидат заменети со роботи.