ВИДЕО: Зошто новите телефони имаат неколку камери - Интересни факти за смартфоните

Зошто новите телефони имаат неколку камери - Интересни факти за смартфонитеНаводно, во 2017-та година, 85% од луѓето правеле фотографии само со нивниот смартфон, околу 10% користеле фотоапарат, а 5% фотографирале со камерата на нивниот таблет. Денес смартфоните имаат навистина добри камери, а веројатно сте забележале дека поновите модели имаат и по неколку. Но, која е причината за ова? Погледнете го видеото и дознајте неколку интересни факти за смартфоните.