ВИДЕО: Лоши навики поради кои мислите дека немате среќа за ништо

Лоши навики поради кои мислите дека немате среќа за ништоКога неколкупати по ред ќе се соочите со неуспех, нормално е да си помислите дека едноставно немате среќа. Сте дале сè од себе, сте обрнале внимание на сите ситници и кога на крај нема да успеете, лесно е да помислите дека виновникот е вашата несреќа. Но, постојат неколку навики што ве тераат да верувате во ова, и од кои е најдобро да се ослободите. На пример, дали секогаш сте премногу искрени? Искреноста е важна особина, но постојат ситуации во кои е најдобро да ја скриете вистината. Ова не значи дека треба да почнете со лажење - ако, на пример, знаете дека вашето искрено мислење ќе предизвика проблеми, подобро скријте го...