ВИДЕО: 18 правила што ги следат богатите, а „обичните“ луѓе ги игнорираат

18 правила што ги следат богатите, а „обичните“ луѓе ги игнорираатСекој од нас барем еднаш се запрашал како може да стане богат. Покрај бројните совети што ги слушаме, изгледа дека најдобро е да ги следиме правилата што ги следат богатите бидејќи, сепак, можеме да научиме многу од нивното искуство. И тоа, не само правилата во светот на бизнисот, туку и правилата што ги вметнале во нивното секојдневие. На пример, извршниот директор на Twitter, Џек Дорси, секој ден оди пеш до неговата канцеларија. Наводно, ова му помагало да ја одржи добрата физичка форма, но и му дава време да размисли за претстојниот ден. Ова видео ќе ви покаже кои се правилата што повеќето богаташи ги следат, но „обичните“ луѓе целосно ги игнорираат.