ВИДЕО: Вселенски туризам, роботи наместо работници - Како ќе изгледа светот во 2050-та година?

Вселенски туризам, роботи наместо работници - Како ќе изгледа светот во 2050-та година?2050-та година ни се чини далечна, и навистина е тешко да се предвиди како би изгледал светот за 30 години од денес. Технологијата нè натера да сфатиме дека за само една деценија можат да се променат многу нешта, па замислете што би се случило за три. Сепак, кога ќе се земе предвид кон каде се движи технологијата, можеме да направиме некоја претпоставка за тоа како би изгледал светот во не толку далечната иднина. Компаниите како SpaceX веќе почнаа да го поплочуваат патот за вселенскиот туризам, а до 2050-та најверојатно ќе се развие и оваа гранка…