ВИДЕО: 10 животни кои можат да си го променат полот

10 животни кои можат да си го променат полотЖивотинското царство е навистина неверојатно и постојат животни што не можеме ни да си ги замислиме. А, само што ќе помислиме дека сме дознале сè, секогаш се појавува некој факт, уште почуден од сè што сме слушнале досега. На пример, знаевте ли дека некои животни можат да си го променат полот, односно од мажјаци да станат женки, и обратно? Погледнете го видеото и дознајте кои животни ја имаат оваа чудна способност.