ВИДЕО: Како смартфонот ви ги брои чекорите? Прашања за телефоните што сигурно сте си ги поставиле

Како смартфонот ви ги брои чекорите? Прашања за телефоните што сигурно сте си ги поставилеМораме да признаеме дека смартфоните навистина ни го права животот полесен – денес тие имаат безброј опции и заменуваат многу уреди. Благодарение на смартфоните, можете да направите фотографија во секој момент, да контактирате личност на другиот крај од светот, па дури и да откриете колку чекори сте изоделе во еден ден. Но дали знаете како точно функционираат сите опции? На пример, дали знаете како телефонот може да го препознае вашето лице? Или, пак, како телефонот ја знае вашата точна локација? Погледнете го видеото и дознајте ги одговорите на прашањата што сигурно сте си ги поставиле за смартфоните.