ВИДЕО: Најсмешните реакции на животните кога ќе се погледнат во огледало

Најсмешните реакции на животните кога ќе се погледнат во огледалоЗа разлика од луѓето, животните не се свесни за нивното постоење, а токму поради тоа реагираат навистина интересно кога ќе се погледнат во огледало. Експертите редовно прават тестови со огледала на животните и ги проучуваат нивните реакции. Некои од нив се плашат и мислат дека пред нив има друго животно, но реакциите на некои ги зачудуваат и експертите – се однесуваат како да го препознаваат нивниот одраз. Сепак, ова е реткост и во повеќето случаи реакциите на животните се навистина смешни, а во ова видео можете да погледнете како изгледа тоа.