ВИДЕО: Храна која може да го намали ризикот од инфаркт

Храна која може да го намали ризикот од инфарктХраната има огромно влијание врз нашето здравје, па постојат намирници кои се лоши за нас, но и намирници кои можат да го намалат ризикот од секакви болести. На пример, оревите се богати со железо и магнезиум, што ги прави храна одлична за срцето. Покрај оревите, и лубеницата и авокадото се намирници кои се добри за срцето. Погледнете го видеото и дознајте која храна може да го намали ризикот од инфаркт.