ВИДЕО: Што ќе се случи ако нè погоди земјотрес со јачина од 20 степени

Што ќе се случи ако нè погоди земјотрес со јачина од 20 степениЗемјотресите се едно од најстрашните нешта што можеме да ги доживееме, но за среќа повеќето се со помала јачина и не предизвикуваат скоро никаква штета. Сепак, одвреме-навреме на некои места се појавуваат навистина разорни земјотреси, а се верува дека најсилниот досега бил со јачина од 9,5 степени. Но што ќе се случи ако бидеме погодени од земјотрес со јачина од 20 степени? Погледнете го видеото и дознајте.