ВИДЕО: Како Кајли Џенер стана највлијателната личност во индустријата за убавина?

Како Кајли Џенер стана највлијателната личност во индустријата за убавина?За многу краток период, компанијата на Кајли Џенер, Kylie Cosmetics, стана еден од најуспешните брендови во индустријата за убавина. Но што е толку посебно кај нејзините продукти што ѝ го донесоа овој успех? Пред сè, можеби најголемо влијание има популарноста на Кајли, која беше ѕвезда на социјалните мрежи пред да ја основа компанијата. Ова значи дека уште пред да го пушти првиот производ во продажба, нејзините фанови веќе чекаа ред да купат нешто. Сепак, целата заслуга за компанијата не е само на Кајли – низ годините, таа соработуваше со нејзините сестри кои ѝ помогнаа да добие повеќе фанови, а со тоа и потенцијални купувачи…