ВИДЕО: По што се разликуваат луѓето од генерацијата Y и оние од генерацијата Z?

По што се разликуваат луѓето од генерацијата Y и оние од генерацијата Z?Во генерацијата Y припаѓаат луѓето родени од ’80-ите до средина на ’90-ите, а генерација Z се оние од средината на ’90-ите до средина на 2000-ите години. Помеѓу овие генерации постојат огромни разлики, а во ова видео тие се прикажани со карактеристики и интересни илустрации.