ВИДЕО: Како изгледа тренингот за едно кученце да стане куче водич?

Како изгледа тренингот за едно кученце да стане куче водич?Кучињата минуваат низ специјални тренинзи за да им помагаат на слепите лица. Уште од мали тие имаат низа вежби за еден ден да изградат успешна „кариера“.