ВИДЕО: Животот во холандските футуристички домови

Животот во холандските футуристички домовиНа околу 1 час надвор од Амстердам, се наоѓа село со куќи како од иднината. Од далеку, изгледаат како сет од топчиња за голф, но од блиску, тие се вистинско архитектонско ремек-дело на холандскиот уметник и скулптор Dries Kreijkamp. Изградени се во 1984-та и секој од нив содржи 3 нивоа на заоблени прозорци, а целта е да се доведат оние кои ќе живеат во нив поблиску до природата.