13 знаци дека сте личност која работите ги чувствува повеќе од другите


13 знаци дека сте личност која работите ги чувствува повеќе од другите

Многу луѓе не се ни свесни дека имаат природна дарба да ги чувствуваат нештата повеќе отколку другите и преку тоа да дознаваат повеќе информации за личноста или ситуацијата.

prepoznajte-dali-ste-lichnost-koja-neshtata-gi-chuvstvuva-povekje-od-drugite-01.jpg

Постојат и други начини на изразена чувствителност, на пример со сетилото за слух или со поврзување на нештата во логички редослед, дури и кога нема доволно познати податоци за нив. Но, способноста да се чувствуваат е навистина ретка и привилегија само на ограничен број луѓе низ светот.

Проверете дали сте еден од нив:

Пречувствителни сте на своите емоции

Имате силни реакции на своите емоции, но знаете како да излезете на крај со нив.

Избирате со кого да го минете времето

Постојат само одредена бројка на луѓе кои не ве исцрпуваат со својата енергија.

Умеете да го лоцирате коренот на проблемот

Пријателите ве нарекуваат дури и личен терапевт.

Сочувствувате со секого

Имате извонредна способност да бидете емпатични, што дури и се соживувате со ситуацијата на соговорникот.

Сте се бореле со многу емоции во својот живот

Но, никогаш не сте дозволиле тие да го поматат вашиот бистар разум.

prepoznajte-dali-ste-lichnost-koja-neshtata-gi-chuvstvuva-povekje-od-drugite-02.jpg

Непријатно ви е на темни места

Секогаш сакате да има дури и најмал извор на светлина и избегнувате да одите во неосветлени улички, дури и ако тоа значи да се движите по подолгиот пат.

Добивате силни емоции од навидум ситни нешта

Веројатно во минатото сте имале емоционална траума, па сега умеете да „намирисате“ дури и најмали промени, пред тоа да ве обземе целосно.

Премудри сте за свои години

Се чувствувате како да не припаѓате во интелектуалното ниво на луѓето на ваши години и дека имате повисоко ниво на разбирање на нештата.

Свесни сте дека сте различни

Имавте бујна фантазија во детството, а тоа не можеа да го разберат ни пријателите ни семејството.

Никогаш не верувате на она што ви го кажуваат

Потребни ви се повеќе факти и докази за да бидете уверени во вистинитоста на она што ви го кажуваат.

Луѓето пред вас се предвидливи

Ви се случило милион пати да успеете да „детектирате“ дека некоја личност не е добра и има скриени намери уште при првото обраќање и секогаш сте биле во право.

Чувствувате потреба да помагате

Забележувате кога на некого му е потребна помош, исто како што забележувате и кога некој бара само внимание и ништо друго.

Е. Д. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Кога е гага и киселината е блага! Не го разбирам овој деструктивен порив кај нашиот народ. Да се грабаш за нешто с...
Мајка ми и татко ми подобро се забавуваат од мене, иако се 30 години п... - Ајде да излеземе викендов, на кафе, на пијачка, во дискотека… - Леле, не ...
„За мои пари ќе правам што сакам!“ – луѓето од услужната дејност не ти... Постои една лоша категорија на луѓе коишто заслужуваат да горат во деветтиот кру...