10 детски песнички од „Супер ѕвезда“ кои во минатото беа апсолутен хит


10 детски песнички од „Супер ѕвезда“ кои во минатото беа апсолутен хит

Без дилема, станува збор за една од најдобрите едукативно-забавни емисии за деца.

10-detski-pesnichki-od-Super-Zvezda-koi-vo-minatoto-bea-apsoluten-hit 01 630x340.jpg

Иако овој проект пред сѐ беше наменет за најмладата популација, поради своите интересни содржини масовно стана прифатен и од страна на повозрасните генерации.

За првпат во јавноста е презентиран на 16 јануари 1999 година.

Покрај фестивалот, пењето и танцувањето, генијалниот Дарко Мијалковски, воедно водител и создавач на оваа емисија, ги носеше малите и љубопитни „мозочиња“ на разни места каде што можеа да да ги зголемат своите знаења како на пример: Зоолошка градина, фабрики, игротеки, радио емисии, музички студија, театри и многу др.

„Супер ѕвездичките“ испејаа навистина многу песнички со кои многумина од нас изразнаа.

Во продолжение ве потсетуваме на десеттина од нив:

„Чадорче“

„Шармер“

„Дежа ву“

„Марио“

„Докторе“

Продолжува на следната страна... Би можело да ве интересира:

Врзани сме за децата како слепи црева, им наоѓаме врски за сè и на крајот нè боли зошто не можат да ... Додека растев немавме многу. Да бидам искрен, бевме многу сиромашни. Многу деца,...
Лујза Хеј: Лекувајте се со помош на љубовта Лујза Хеј е Aмериканка која се смета за основоположник на движењето за самопомош...
Имам 40 години, немам маж, ниту деца - но, среќна сум! Неодамна наполнив 40 години. Да, имам повеќе брчки. Имам подочници кои најчесто ...