Купуваш стан? Се чувствуваш среќно? Ќути си, не мораат сите да го знаат тоа!


Купуваш стан? Се чувствуваш среќно? Ќути си, не мораат сите да го знаат тоа!

kupuvash-stan-kupuvash-nov-avtomobil-kjuti-si-ne-moraat-site-da-znaat-01.jpg

Купуваш стан?

Ќути си, не мора сите да го знаат тоа.

Купуваш нов автомобил?

Ќути си, не мора сите да го знаат тоа.

Се чувствуваш среќно и сè ти оди одлично?

Ќути си, не мора сите да го знаат тоа.

Ги остваруваш своите соништа?

Ќути си, не мора сите да го знаат тоа.

Имаш проблеми во бракот?

Ќути си, не мора сите да го знаат тоа.

Си дoзнал некоја тајна за некој друг?

Ќути си, не мора сите да го знаат тоа.

Само сакаш да бидеш среќен?

Ќути си, не мора сите да го знаат тоа.

Повеќето причини поради кои нашите соништа и планови не се остваруваат е тоа што пребрзо им се отвораме на погрешни луѓе. Пребрзо им веруваме, им ги откриваме своите тајни, со нив ги делиме своите радости и тага...

Но, не секоја насмеана личност е личност од доверба.

kupuvash-stan-kupuvash-nov-avtomobil-kjuti-si-ne-moraat-site-da-znaat-02.jpg

Времето ќе ни ги открие нашите вистински пријатели, а најчесто ќе ги откриеме во тешките мигови. Оваа реченица е неверојатно вистината и не настанала без причина.

Во животот стекнав многу лажни пријатели кои имаа мед на усните и отров на јазикот. Беа со мене кога нешто им беше потребно, а кога имав тешки периоди не знаев каде да ги побарам.

Затоа ако сакате да бидете среќни, само држете го јазикот зад забите затоа што не мора сите да го знаат тоа. Повеќето ваши „пријатели“ ќе ви посакаат добро, но никогаш подобро од себеси.

И тоа е целата поента, внимавајте кому говорите за своите проблеми. Не ви се пријатели сите оние кои ви се смешкаат и ве тапкаат по рамо. Некои едвај го чекаат вашиот пад.

Извор: Фејсбук - Непознат автор 

Фото: depositphotos

Би можело да ве интересира:

Само затоа што имаш лоши денови, не значи дека имаш лош живот Денес постои некој притисок од општеството дека во животот сè треба да ти биде н...
Земи си маж со силна психа - лоши денови ќе дојдат Земи си маж со силна психа затоа што животот нема да биде само рози, порано или ...
Од пуст срам што ќе речат другите останавте во лош брак и нè осакативте за цел живот Не постојат лоши родители. Нема лоши мајки. Така ни велеа и нé учеа од малечки. ...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg