Неуспехот може да биде најголем успех


Неуспехот може да биде најголем успех

neuspehot-moze-da-bide-najgolem-uspeh

Неуспехот не значи дека си неуспешен, само дека се уште не си успеал. Неуспехот не значи дека нешто не можеш да имаш, тоа значи дека само мора да го добиеш на поинаков начин.

- Неуспехот не значи да си инфериорен, туку дека никој не е совршен.

- Неуспехот не значи дека си претрчал низ животот, напротив – имаш причина да тргнеш од почеток.

- Неуспехот не значи дека никогаш нема да успееш, туку дека ти е потребно време.

- Неуспехот не значи да се откажеш, напротив, да продолжиш да се обидуваш.

- Неуспехот не значи дека си постапил лошо, туку дека си имал многу верба.

- Неуспехот не значи дека си бил посрамотен, туку дека си бил подготвен да се обидеш.

- Неуспехот не значи дека ништо не си постигнал, туку дека си научил нешто повеќе.

Би можело да ве интересира:

Имал брак од 4 месеци, секаде ја носи мајка си: 18 факти за Бредли Куп... Кога беше прогласен за најсекси маж на светот изјави дека навистина му се допаѓа...
Бил 5 години во брак: Факти за Ден Хортон, новото момче на Лејди Гага 37-годишниот сексапилен Ден Хортон го освои срцето на Гага, но кој е всушност то...
10 забавни факти за оние кои сакаат да научат нешто ново Следниве факти не се од суштинско значење за вашето образование, но ќе ви се нај...