Цитати за среќата


Цитати за среќата

Да се биде роден под среќна ѕвезда е наједноставно. Но, за да имате среќа во животот, треба и малку да се потрудите да се наредат коцките.

citati-za-srekja-1

Во прилог се неколку поговорки и изреки на тема „среќа“:

- Повеќето луѓе попрво би биле сигурни дека се несреќни, отколку да ризикуваат да станат среќни.

- За среќен живот, деновите треба да бидат испланирани во детали, а ноќите препуштени на случајностите.

- Среќата не произлегува од тоа да го правиме она што го сакаме, туку да ни се допаѓа она што мораме да го правиме.

- Среќата е желба за повторување.

- На оние кои се несреќни, не им треба ништо на овој свет освен оние луѓе кои се способни да им го подарат целото свое внимание.

- Принципите според кои живееме, дали во бизнис животот или друштвениот живот, се најважен дел од нашата среќа.

Би можело да ве интересира:

„Не чувај ништо за специјална пригода, таа пригода е ДЕНЕС“ – моќни жи... Американската новинарка Реџина Брет стекна неверојатна популарност, иако има нап...
14 цитати за секојдневна мотивација, кои ќе сакате да ги испечатите и ... „Биди толку зафатен со обожавање на својот живот, што нема да имаш време за омра...
„Годините носат слобода": 7 вредни животни лекции од Глен Клоус Глен Клоус е една од најценетите актерки на нашето време. Родена е на 19 март, 1...