12 мудри изреки


12 мудри изреки

Дополнителна мудрост е секогаш добредојдена во животот. Во прилог се 12 афоризми кои ги одбравме да ги споделиме со вас.

12-mudri-izreki

Ќе мора да признаете дека речиси сите се вистинити:

1. Си ветив себе си дека ќе држам диета, дека нема да пијам алкохол и нема да јадам масна храна... по две седмици изгубив 14 дена.

2. Постојат многу причини за развод, но главна причина е венчавката.

3. Некој друг ќе мора да ја плати сметката. Јас ваков живот не сум нарачал!

4. Кога изборите би можеле нешто да променат, би ги укинале!

5. Подобро сто години богат, отколку еден ден сиромашен.

6. Кој последен се смее - најбавно размислува!

7. Кој нема во главата има во нозете. На некои жени, тоа им е сосема доволно.

8. Каменот што еден будала ќе го фрли во еден бунар, не може да го извадат ни 100 паметни.

9. Подобро да испаднеш будала, отколку од авион.

10. Додека не ја сретнете вистинската, уживајте во погрешните.

11. Интересно, секој ден сè повеќе и повеќе тонеме, а немаме море!

12. Кога ќе се сретнат женет и неженет човек, тие секогаш си завидуваат еден на друг.

Би можело да ве интересира:

Поучни народни поговорки: „Љубовта нема години, таа се раѓа секогаш“ Животот е тимска игра. Имајте ведар став и во него никогаш не е предоцна за љубо...
Цитати за смирување и охрабрување: 20 реченици кои секогаш ќе ви помогнат да го најдете својот пат Верувајте му ја својот инстинкт. Кога внатрешното чувство ве скокотка или боцка,...
Смешни, но сепак реални правила за животот Ова се уште едни правила за животот и како треба да се живее истиот, но се разли...

Најчитани неделава