Факти за Wal-Mart


Факти за Wal-Mart

Ви ги претставуваме најинтересните работи кои не сте ги знаеле за еден од најпознатите светски брендови Wal - Mart. 

raboti-koi-ne-gi-znaevte-za-wal-mart-01.jpg

1. Секоја недела, повеќе од 1/3 од популацијата на Соединетите Американски Држави го посетуваат Wal-Mart.

2. Хилари Клинтон беше член на Одборот на Директори скоро 6 години.

3. Тие се предводници во бројни концепти за дисконти во малопродажбата, како што се компјутеризирана контрола на инвентарот и со продолжено време на работење.

4. Само една организација во светот брои повеќе вработени од Wal-Mart (1.9 милиони) – Кинеската Армија.

5. Тие преферираат нaјмување на работници за привремено вработување. Само третина работат помалку од 28 часа во неделата.

Би можело да ве интересира:

Пред да го промените светот и земјата во којашто живеете, започнете од себеси „Кога бев млад и слободен, а мојата фантазија немаше граници, сонував дека ќе го...
„Кога телата ќе се допрат, тоа е само прелевање на чашата“ - Најубавите љубовни цитати на Пауло Коел... Можеби го обожавате, можеби го мразите, но едно е сигурно – Пауло Коелјо се вбро...
Отворено зборува за ментално здравје, обожава животни и уште 8 работи кои не ги знаете за Аријана Гр... Таа има изјавено дека ги сака животните повеќе од луѓето, но се залага и за прав...