Макарони кај нас vs. во Италија


Макарони кај нас vs. во Италија

Кога од дома ќе ви кажат „купи макарони“, веројатно не ни прашувате какви? Се знае, макарони се макарони, без разлика дали се вртени, тенки, дебели, со линии или без.

makaroni-kaj-nas-vs-vo-italija-02.jpg

Но, Италијанците би ве погледнале со презир, бидејќи за нив тестенините се уметност.

Па, следен пат кога ќе кажете дека сите тестенини се исти, сетете се на фоткава.

М. Д. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

6 најдобри „доктори“ за сите физички и душевни болки Кога сè што сакате е да јадете нездрава храна и благо, да лежите со серија во кр...
Астро ќоше: Какви се хороскопските знаци кога се тажни? Какви се хороскопските знаци кога ќе им потонат сите бродови? Дали се мразат себ...
„Ладните“ Кејт Мидлтон и Вилијам конечно покажаа емоции во јавност (фо... Принцот Вилијам и Кејт Мидлтон се познати по строгото држење до правилата и не и...